top of page
  • Writer's pictureAnca Alexe

„Indiscreet”- o poveste de dragoste stângace

Updated: Jan 6, 2022

Sunteți în căutarea unui film relaxant, perfect pentru o duminică seară?

Indiscreet este un film romantic din 1958, regizat de Stanley Donen, în rolurile principale fiind legendarii Ingrid Bergman şi Cary Grant aflaţi la a doua lor colaborare. La aceavreme a fost votat printre cele mai bune filme ale anului 1958, fiind adaptat după o piesă de teatru din 1954 "Kind Sir", iarmai apoi transpus pe micul ecran într-un serial în 1988.

Povestea este transmisă într-un singur fir narativ dar cu întorsături de situație care dau savoare filmului.

Anna Kalman este o actriță singură care s-a obișnuit cu gândul că nu este menită să își găsească iubirea vieții pânăcând, într-o zi, prin intermediul cumnatului său îl întâlnește pePhilip Adams, un economist șarmant. Se îndrăgostește imediatde acesta și decide să îl invite la o întâlnire. Nu mai este calede întoarcere când Anna află că există o anume doamnăAdams. Odată aflați la întâlnire, cei doi se îndrăgostescvăzând cu ochii. Încep o aventură de care, niciunul nu pare deranjat până când, sora Annei află adevărul despre "doamnaAdams". După ce îi spune și actriței, aceasta, șocată, vrea să se răzbune pe Phillip pentru lipsa de sinceritate privind mariajulsău. Ce pune la cale Anna, cum va reacționa Philip și dacărelația lor va putea trece peste acest obstacol, rămân un mister pe care să îl descoperiți odată cu vizionarea filmului!


Anna este o femeie puternică, sigură de deciziile pe care le ia, cu o minte ageră, planuindu-și în detaliu răzbunarea și nu acceptă să fie luată peste picior sau înșelată. Philip estecomicul cuplului, mereu cu o glumă pregătită să destindăatmosfera, dar, în același timp este un economist inteligent cu o slujbă pe care o ia în serios. Amândoi sunt oameni iubitoriformând un cuplu care se completează reciproc.


Mișcările camerei și muzica au deseori rolul de a crea un cadru încărcat de amuzament și romantism, nefiind complexeși nepunând accent pe latura psihologică a personajelor.


Cât despre Ingrid Bergman și Cary Grant, fiindconsiderați printre cei mai buni actori a secolului 20, prestațiile lor impecabile oferă multă credibilitate și farmecfilmului.


Indiscreet este un film plăcut, accesibil și, cred eu, conform preferințelor publicului larg, vă va captiva timp de o oră și jumătate, este pe alocuri amuzant, în mare parte romantic și amoros, iar per total enertaining. Așadar dacă nu sunteți deciși ce să vizionați diseară vi-l recomand cu încredere!

12 views0 comments

Comments


bottom of page