top of page
  • Writer's pictureSofia Tudor

,,Te iubesc, dar nu știi despre ce vorbești"


,,Moonrise Kingdom" (2012) îmbină aventura, neprevăzutul, acceptarea și iubirea. Această comedie dramatică realizată de Wes Anderson spune povestea a doi copii îndrăgostiți ce vor să fugă împreună în pustietate. Cu un buget de 16 milioane de dolari, lungmetrajul a fost nominalizat la premiile Oscar și BAFTA pentru cel mai bun scenariu.

Pelicula a fost realizată de excentricul regizor, scenarist și producător de filme american, Wes Anderson. Acesta a fost pasionat din copilărie de cinematografie, iar în anul 1994, a realizat scurtmetrajul ,,Bottle Rocket”, care i-a schimbat viața, fiind foarte apreciat de public. Anderson a realizat multe alte pelicule de succes, printre care se numără și ,,The Grand Budapest Hotel'', ,,Fantastic Mr. Fox", ,,The Royal Tenenbaums" și ,,The French Dispatch".

În vara anului 1965, Sam (Jared Gilman) și Suzy (Kara Hayward) se îndrăgostesc. Simțindu-se neînțeleși, cei doi fac un pact să fugă împreună de pe insula pe care locuiesc. În timp ce sunt căutați de o trupă de cercetași și de autorități, o furtună puternică le face dificilă escapada.

În majoritatea filmelor lui Anderson personajele, atât adulții, cât și copiii, se confruntă cu probleme de identitate. Sam este un cercetaș rămas orfan, care este tratat cu dispreț de către ceilalți băieți din tabără, iar Suzy este o fată rebelă și visătoare cu tulburări de comportament, care simte nevoia să se disocieze de familia ei. Cei doi protagoniști sunt surprinși într-un proces de maturizare, învățând să se descurce prin pustietate și să se bazeze unul pe altul, în timp ce descoperă însemnătatea iubirii. Anderson prezintă aceste două personaje tinere cu scopul de a creiona ideea că și copiii au propriile sentimente și frustrări. Regizorul a reușit să capteze cu acuratețe naivitatea, optimismul și inocența copiilor, lucru care face filmul realist, însă și reconfortant.

Wes Anderson are o tehnică aparte, ușor de recunoscut: acesta se concentrează pe vizual, folosindu-se de simetrie, culori vii și simbolism, pentru a crea o atmosferă caldă, nostalgică și familiară pentru spectator. De asemenea, un rol important îl are și coloana sonoră. Compozitorul Benjamin Britten a dat viață unei coloane sonore plină de magie care face în mod activ publicul să-i observe prezența și modul în care muzica se împletește cu narațiunea, amplificând atmosfera plăcută a filmului.

Consider că Anderson a reușit să creeze o poveste intrigantă și înduioșătoare, cu multă încărcătură emoțională. Acestea fiind spuse, ,,Moonrise Kingdom” merită vizionat.

16 views0 comments

Comments


bottom of page